Kärleksmums
Så var det dags att baka kärleksmums för första gången i Schweiz.
När jag kom hem och överraskade min familj för några veckor sedan såg jag till att ta med mig vissa nödvändigheter tillbaka till Schweiz. Decilitermåttet var ett av de föremål som hade hög prioritet för att få en plats i väskan. (Försök att gör om dl till cups det är omöjligt. Men det är helt okey att göra om cups till dl.)
Hur som helst så blev inte det några som helst problem med att mäta, inte heller med ingredienserna. Detta kan dock vara lite krångligt ibland, att veta vad allt är på franska, italienska eller tyska (detta är de språk som existerar i detta land). Tyskan hamnar dock ganska ofta nära svenskan vilket jag är väldigt tacksam för.
Allt gick som smort och jag kom på en väldigt briljant idé att balansera elvispen på för att samtidigt kunna göra lite mer nytta. Det var dock lite riskabelt att låta den balansera på kanten av byttan, men efter att ha övervakat den en stund var saken avgjord. Det funkade!
Jag kunde smöra och bröa formen, förbereda övriga ingredienser. Ni förstår, jag sparade massor med tid. Men så skulle jag börja hälla i andra ingredienser och nu var elvispen inte riktigt lika glad i att balansera längre. Det som jag hade förutspått skulle hända i början hände efter sju minuter istället. Den trillade ur bunken och ni kan ju blunda och föreställa er vad som hände. En elvisp som trillar ut ur en bunke med smet i fortfarande vispandes när den trillar ur...
Jag kan bara skratta och tycka att det var synd att ingen fick nöjet att se denna åsyn.

När jag kom hem och överraskade min familj för några veckor sedan såg jag till att ta med mig vissa nödvändigheter tillbaka till Schweiz. Decilitermåttet var ett av de föremål som hade hög prioritet för att få en plats i väskan. (Försök att gör om dl till cups det är omöjligt. Men det är helt okey att göra om cups till dl.)
Hur som helst så blev inte det några som helst problem med att mäta, inte heller med ingredienserna. Detta kan dock vara lite krångligt ibland, att veta vad allt är på franska, italienska eller tyska (detta är de språk som existerar i detta land). Tyskan hamnar dock ganska ofta nära svenskan vilket jag är väldigt tacksam för.
Allt gick som smort och jag kom på en väldigt briljant idé att balansera elvispen på för att samtidigt kunna göra lite mer nytta. Det var dock lite riskabelt att låta den balansera på kanten av byttan, men efter att ha övervakat den en stund var saken avgjord. Det funkade!
Jag kunde smöra och bröa formen, förbereda övriga ingredienser. Ni förstår, jag sparade massor med tid. Men så skulle jag börja hälla i andra ingredienser och nu var elvispen inte riktigt lika glad i att balansera längre. Det som jag hade förutspått skulle hända i början hände efter sju minuter istället. Den trillade ur bunken och ni kan ju blunda och föreställa er vad som hände. En elvisp som trillar ut ur en bunke med smet i fortfarande vispandes när den trillar ur...
Jag kan bara skratta och tycka att det var synd att ingen fick nöjet att se denna åsyn.

Kommentera
Postat av: E.D.A.P
Jag antar att du hade behövt en liten hund i det läget?
Tage hade inte klagat i alla fall! :-)
Postat av: kajsa
haha.. din dummer! kan verkligen tänka mig hur det sett ut:) nu är jag hemma igen, sorry att jag varit så svår att få tag på! ska alldeles strax skicka ett mail till dej med flightnummer:) måste höras på skype snart! många pussar och kramar
Postat av: ida.
Men det såg ju så lovande ut till en början! Det vara bara på slutet som de blev lite galet och en hund... Ja, tack!!
Trackback